Zdravniki

Zdravniki

doc.dr. Mohsen Hussein, dr. med., spec. ortopedije

Specializiran je za zdravljenje poškodb in obolenj kolenskega sklepa. Najsodobnejša znanja s tega področja je pridobil na Kliniki za športne poškodbe v Kopenhagnu ter pri prof. Fu-ju, na Centru za športno medicino in Ortopedskem oddelku Univerze v Pittsburghu, ZDA. Pri slednjem se je seznanil tudi z najsodobnejšo dvosnopno (double-bundle) tehniko rekonstrukcije poškodovane sprednje križne vezi kolena, ki jo je leta 2005 uspešno prvi uvedel v Sloveniji. Od aprila 2012 je asistent na Katedri za kirurgijo Medicinske fakultete v Mariboru, kjer je konec leta 2012 tudi doktoriral.

Redno se udeležuje strokovnih srečanj v Sloveniji in v tujini ter aktivno sodeluje na evropskih in ameriških kongresih za ortopedijo in športno medicino. Je aktiven član ESSKA (European Society of knee surgery and sports injury) in član odbora za artroskopijo (Arthroscopy committee). Prav tako je član ISAKOS (International society of arthroscopy, knee surgery and orthopaedic sports medicine), kjer je od aprila 2009 tudi član odbora za edukacijo ter regionalni koordinator. Je recenzor štirih vodilnih revij v ortopediji: Arthroscopy, AJSM, KSSTA in JBJS. Na temo različnih tehnik rekonstrukcije sprednjih križnih vezi je objavil vrsto člankov, dva v American Journal of Sports Medicine. Leta 2013 je prejel prestižno Hughstonevo nagrado za najboljši objavljen članek v reviji AJSM v letu 2012. Soavtor je dveh knjig o rekonstrukciji sprednje križne vezi, ki jih je izdala ESSKA.

 
 
 

mag. Martin Mikek, dr.med., spec.ortopedije

Njegovo ožje področje specializacije je zdravljenje poškodb in obolenj ramenskega sklepa in komolca ter zdravljenje in preventiva športnih poškodb. S področja artroskopskih minimalno invazivnih operativnih tehnik se je izpopolnjeval v več priznanih centrih v ZDA ter po Evropi, med drugim tudi na uglednem Southern California Orthopaedic Institute v Los Angelesu, Harvard Shoulder Service v Bostonu ter v Univerzitetni bolnišnici Archet II v Nici. V Slovenijo je prenesel več novih minimalno invazivnih artroskopskih operativnih metod zdravljenja. Redno objavlja strokovne prispevke v domači in tuji strokovni literaturi ter sodeluje kot predavatelj in inštruktor na strokovnih simpozijih in delavnicah. Je recenzent ene najuglednjejših strokovnih revij s področja ortopedije britanske Journal of Bone and Joint surgery, ter slovenske Endoskopske revije in Zdravstvenega vestnika. Je tudi avtor več poljudnih prispevkov o zdravljenju in preventivi športnih poškodb. V prostem času se tudi sam aktivno ukvarja s športom, predvsem s kolesarjenjem, golfom in smučanjem.

 
 
 

mag. Klemen Grabljevec, dr.med., spec.fizikalne in rehabilitacijske medicine

Kot specialist fizikalne in rehabilitacijske medicine se ukvarja predvsem s konzervativnim zdravljenjem športnih poškodb in obolenj ter z ultrazvočno diagnostiko. Kot izkušen terapevt izvaja zdravljenja s terapijo z globinskimi udarnimi valovi (ESWT) ter vodi laboratorij za izokinetično dinamometrijo. V sodelovanju s fizioterapevtom in športnim trenerjem pripravlja terapevtske programe in nadzira zgodnjo in pozno rehabilitacijo naših pacientov.
Dr. Grabljevec je priznan strokovnjak s področja fiziatrije, ki je izjemno strokovno aktiven tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Je soorganizator mnogih strokovnih srečanj ter podpredsednik slovenskega združenja za fizikalno in rehabilitacijsko medicino.

 
 
 
Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe d.o.o. Storitve: Pogoste težave: Povezave:

Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstropje, 1000 Ljubljana

Telefon: 01 518 70 63 in 01 518 70 64

E-pošta: info@artros.si

 

Avtorji

Specialistični pregledi

Diagnostika

Operativni posegi

Rehabilitacija 

Obraba hrustanca

Poškodbe kolena

Bolečine v rami

Težave s hrbtenico

Teniški komolec

Deformacija stopala

   

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.