blog keyvisual

"Artrosu sem zaupal obe rami."

Artros / 08/05/2024

Miha Murovec - “Muri” je človek, ki se redko ustavi. Smučarskemu trenerju in serviserju iz iskrivih oči sije ogromno življenjske energije, ko s strastjo pripoveduje o svojem delu. “Moj delovni dan se začne ob sedmih zjutraj in zaključi ob enajstih zvečer. Vmes malo skočim na kolo, da razgibam mišice in kosti, potem pa ‘pičim’ dalje. Od smučarskih treningov k servisu in nato nazaj.” 

ZAPISAN SMUČARIJI

Miha je kot otrok in mladostnik aktivno treniral smučanje. Tudi poklicno ostaja povezan s smučanjem, saj danes deluje kot trener in serviser. Večinoma trenira dekleta, kot najbolj zanimivega “učenca” v svoji karieri pa izpostavi Filipa Flisarja, ko je ta še treniral alpsko smučanje. “Filip je bil vedno izvenserijski, alpske discipline so mu ponujale premalo adrenalina in zato je šel v ski cross,” pripoveduje Muri. “Lepo je bilo delati tudi z Ilko Štuhec in s številnimi drugimi; preprosto rad imam ta beli cirkus.«

VRTALKA SE JE ZAVRTINČILA, V RAMI JE ZAPEKLO

“Vrtalka, s katero sem delal, se mi je zavrtinčila v rokavici. V rami je strašno zapeklo in takrat sem vedel, da tole ni čisto nedolžna stvar,” še o bolečini nekako hudomušno razlaga Muri. “Bolečina je vztrajala in se okrepila predvsem ponoči. Saj čez dan, ko delaš in se zaposliš, še nekako gre, ko pa se zvečer umiriš, začne kljuvati in peči. Tako, da sem si rekel, nič, treba bo nazaj k Martinu.”

NAZAJ V ARTROS

Dr. Martin Mikek, ortopedski kirurg iz klinike Artros in Miha Murovec se že dolgo poznata, saj sta kot otroka in najstnika skupaj pilila smučarske zavoje. Pa tudi v operacijski dvorani sta se že srečala.

“Pred dvajsetimi leti sem nekoliko nerodno padel z motorjem in si precej hudo poškodoval levo ramo, ki so mi jo zdravili v splošni bolnišnici,” se spominja Miha. “Več kot desetletje je bilo dobro, nato pa se je začela obraba hrustanca. V Artrosu so mi naredili artroskopijo in odstranili vijak, je pa bila obraba tako huda, da je Martin predlagal zamenjavo ramenskega sklepa, ki so jo nato opravili v Valdoltri. In nova rama mi omogoča, da smučam in živim polno življenje,” navdušeno vzklikne.  Tudi okrevanje po operaciji je potekalo gladko – tu bi se rad zahvalil predvsem fizioterapevtom z Artros fizioterapije, krasna ekipca in pa seveda še enkrat Martinu, ki je v sodelovanju z dr. Benjaminom Marjanovičem iz Valdoltre opravil krasno delo.”

Miho sedaj čaka okrevanje po artroskopiji desne rame. V prihodnost zre z optimizmom. “Prepričan sem, da bom čez par mesecev že čisto dober. Potem pa nazaj na sneg in brusit smuči.” Srečno, Miha. In ohrani veselje do gibanja.

Več o ARTROSKOPIJI RAMENSKEGA SKLEPA preberite tukaj.




Link title

Saša Golob, breme ji je padlo z rame

Saša Golob

/izjava-jure-franko

Jure Franko, konec bolečin v kolenu

Jure Franko

Naročite se na pregled

Za uspeh zdravljenja je ključno pravočasno ukrepanje in prava diagnoza. Naročite se na pregled pri naših specialistih.

Naročite se