Saša Golob, telovadka

Saša Golob, telovadka

09.06.2014

Breme ji je padlo z rame

Preden je Saša Golob, naša uspešna telovadka, pred dvema letoma osvojila prvo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala na parterju, se je morala spopasti z eno od največjih ovir vrhunskih športnikov – poškodbo. »Najbolj grozen občutek je, ko si želiš, veš, da zmoreš, in bi rad dal vse od sebe, pa ti telo tega ne dopušča,« se svoje najtežje sezone spominja Saša.

Leta 2010 jo je kar tako, brez kakršnekoli poškodbe, začela boleti leva rama. Pomoč je najprej iskala pri fizioterapevtih, vendar težave niso izginile. Ko je po približno treh mesecih bolečina postala tako močna, da ni mogla več dvigniti roke, je končno obiskala center Artros, kjer jo je pregledal specialist ortoped.

Diagnoza dr. Martina Mikeka ni bila spodbudna. Mišica v levi rami je bila tako poškodovana, da je bila potrebna takojšnja artroskopija rame. »Operacije me ni bilo strah, saj sem dr. Mikeku popolnoma zaupala. Vzel si je veliko časa, da mi je razložil celoten potek posega in rehabilitacije ter mi odgovoril na vsa vprašanja. Bil je res izredno prijazen,« zdravnika pohvali Saša. »Malce me je skrbelo edino to, ali bo rama dovolj hitro okrevala. Tik pred operacijo sem namreč podpisala pogodbo o štipendiranju z univerzo v ZDA in do odhoda, torej pol leta po posegu, sem morala biti v stari formi.«

K sreči se je Sašino telo na rehabilitacijo v centru Artros Reha dobro odzvalo. Tako se je telovadka tri mesece po operaciji že postavila v stojo, za vaje na bradlji, kjer teža telesa najbolj obremeni ravno ramenski sklep, pa je bila nared v pol leta. »Najtežje obdobje rehabilitacije je bilo zame po približno dveh mesecih. Takrat sem imela občutek, da bi ramo že lahko bolj obremenila, vendar je nisem smela, ker bi se poškodba lahko vrnila. Zato sem strogo upoštevala navodila dr. Mikeka in fizioterapevtke Mojce, čeprav se je bilo včasih težko zadržati,« odkrito priznava športnica.

Danes si je za potrpežljivost hvaležna. Zaradi pravilne rehabilitacije skorajda ne čuti več posledic poškodbe in lahko brez težav izvaja vse gimnastične vaje. V tem trenutku je vodilna v seštevku svetovnega pokala na parterju, in če bo tako nadaljevala, se lahko nadeja ponovitve uspeha iz leta 2012.

 
 
 
Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe d.o.o. Storitve: Pogoste težave: Povezave:

Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstropje, 1000 Ljubljana

Telefon: 01 518 70 63 in 01 518 70 64

E-pošta: info@artros.si

 

Avtorji

Specialistični pregledi

Diagnostika

Operativni posegi

Rehabilitacija 

Obraba hrustanca

Poškodbe kolena

Bolečine v rami

Težave s hrbtenico

Teniški komolec

Deformacija stopala

   

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.