center za ortopedijo
in športne poškodbe

 
 
 

Teniški komolec

Teniški komolec

Gre za zelo pogost bolečinski sindrom komolca, ki ni povezan le z igranjem tenisa. Pogosto se pojavlja tudi pri ljudeh, ki precej fizično obremenjujejo roko in podlakt, zlasti z izvajanjem ponavljajočih gibov dorzifleksije v zapestju (gib dlani navzgor od podlage).

Do takšnega preobremenjevanja lahko prihaja tako med fizičnim delom kot tudi pri pogostem delu z računalnikom (tipkanje, uporaba miške). Bolečina se značilno pojavi po zunanji strani komolca, stopnjuje se pri obremenjevanju roke, včasih izžareva po hrbtišču podlakti. Vzrok zanjo je preobremenitveno vnetje skupnega narastišča kit na zunanji strani komolca. V zgodnji fazi lahko težave izzvenijo ob počitku.

Konzervativno zdravljenje mora najprej zajemati izvajanje razteznih vaj za mišice podlakti, ročno masažo bolečega predela, obsevanje bolečega predela z ultrazvokom in laserjem, pacientu lahko predpišemo antirevmatik. V primeru resnejših težav s priporoča terapija z globinskimi udarnimi valovi (ESWT) ali lokalna infiltracija bolečega predela s koncentrirano trombocitno plazmo (PRP – Ortokin). Artroskopska operacija s sprostitvijo degenerativno spremenjenega dela narastišča kit pride v poštev pri tistih, kjer bolečine ob konzervativnem zdravljenju ne izzvenijo. Poseg je minimalno invaziven in se ga izvede ambulantno. Pri tej operaciji na minimalno invaziven način odstranimo degenerativno spremenjeni del kite, ki povzroča kronično vnetje z bolečino in na ta način odpravimo težave.

Vse to vam lahko zagotovimo tudi v našem centru.
 
 
 
Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe d.o.o. Storitve: Pogoste težave: Povezave:

Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstropje, 1000 Ljubljana

Telefon: 01 518 70 63 in 01 518 70 64

E-pošta: info@artros.si

 

Avtorji

Specialistični pregledi

Diagnostika

Operativni posegi

Rehabilitacija 

Obraba hrustanca

Poškodbe kolena

Bolečine v rami

Težave s hrbtenico

Teniški komolec

Deformacija stopala

   

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.