Magnetna resonanca

KV illustration

Diagnostično slikanje z magnetno resonanco je tehnika slikanja notranje zgradbe telesa, ki omogoča zelo natančen vpogled v stanje mehkih tkiv v telesu. V ortopediji se uporablja predvsem za prikaz vezi in kit, meniskusov, hrustančnega tkiva in tudi mišic. Je tudi vodilna preiskava velikih in malih sklepov ter hrbtenice (medvretenčne ploščice) in mehkih tkiv gibal (mišice, tkiva).

KV illustration 1
new illustration

Kaj je magnetna resonanca?

Magnetna resonanca je edina slikovna radiološka metoda, ki omogoča sočasen pregled vseh anatomskih struktur hrbtenice, kot so kostni elementi, medvretenčna ploščica, mali sklepi, vezi in mišice. Na indikacijo nevrologa, nevrokirurga in drugih specialistov se magnetna resonanca opravlja tudi za glavo. Slikanje z magnetno resonanco se opravi z uporabo magneta, radijskih valov in računalnika. Naprava ne uporablja rentgenskih žarkov in po do sedaj znanih podatkih ni zdravju škodljiva.

V medicinskem centru Artros izvajamo preiskave na najsodobnejši napravi Siemens. Izvajamo tudi specialno slikanje hrustanca z medodo gGEMRIC. To je edina preiskava, ki izmeri biološko strukturo hrustanca, na podlagi tega pa pokaže, kakšna je poškodba hrustanca, koliko je stara oziroma sveža in kakšna je njena velikost oziroma globina. Ti podatki so zelo uporabni za načrtovanje zdravljenja poškodb in obrabe hrustanca.

Magnetna resonanca je tehnika slikanja notranje zgradbe telesa, ki omogoča zelo natančen vpogled v stanje mehkih tkiv v telesu.

Naročite se na MRI

Sodelujemo z zdravstvenimi zavarovalnicami:

triglav allianz vzajemna merkur generali prva zdravstvena asistenca TBS team 24 Zavarovalnica Sava
Naročite se na pregled

Za uspeh zdravljenja je ključno pravočasno ukrepanje in prava diagnoza. Naročite se na pregled pri naših specialistih.

Naročite se