center za ortopedijo
in športne poškodbe

 
 
 

Bolečina v ramenih

Bolečina v ramenih

V ramenskem sklepu je lahko bolečina posledica poškodbe ali bolezenskega dogajanja. Slednja so povezana v prvi vrsti z degenerativnimi spremembami. Najpogosteje do poškodb ali degenerativnih okvar prihaja v kitah rotatorne manšete. Značilno se tovrstne težave pričnejo pojavljati po 40. letu starosti. Nekatera stanja kot so kalcifični tendinitis (kalcinacija v ramenu), utesnitveni sindrom ramena (degenerativno vnetje kit rotatorne manšete) ali vnetje kite bicepsa lahko zdravimo v zgodnjih fazah konzervativno s fizikalno terapijo, modifikacijo aktivnosti ter predpisom antirevmatika.

Izrazitejše težave, sploh v primeru pretrganja katere izmed kit rotatorne manšete, zahtevajo operativno zdravljenje. Z artroskopskimi tehnikami v mnogih primerih lahko anatomsko rekonstruiramo raztrganje kit rotatorne manšete ter tako v celoti povrnemo funkcijo sklepa. Minimalna invazivnost takšnih posegov omogoča ambulantno izvedbo ter zmanjšuje tveganje za prekomerno pooperativno brazgotinjenje, ohranja intaktnost mišic ter zaradi manjših bolečin bistveno olajša zgodnje pooperativno okrevanje.

V našem centru smo kot prvi uvedli artroskopsko rekonstrukcijo raztrganja kit rotatorne manšete s transosalnimi šivi. Gre za najsodobnejšo tehniko reparacije raztrganja ramenskih kit, kjer se pritrditev kite na njeno kostno narastišče izvede brez sider (umetnih vsadkov ki zadržujejo šiv v kosti) s posebno tehniko šivanja preko kosti. Na ta način se izognemo vsem neugodnim vplivom sider kot so motnje prekrvavitve v kosti in kiti, raztapljanje kosti v okolici sidra in tveganju migracije sidra ter zagotovimo biološki stik med kostjo in kito kar pospešuje kostno priraščanje kite.

Vse to vam lahko zagotovimo tudi v našem centru.
 
 
 
Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe d.o.o. Storitve: Pogoste težave: Povezave:

Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstropje, 1000 Ljubljana

Telefon: 01 518 70 63 in 01 518 70 64

E-pošta: info@artros.si

 

Avtorji

Specialistični pregledi

Diagnostika

Operativni posegi

Rehabilitacija 

Obraba hrustanca

Poškodbe kolena

Bolečine v rami

Težave s hrbtenico

Teniški komolec

Deformacija stopala

   

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.