center za ortopedijo
in športne poškodbe

 
 
 

Poškodbe kolena

Poškodbe kolena

Kolenski sklep je eden bolj obremenjenih sklepov. Njegova kompleksna anatomija omogoča velik obseg gibljivosti ter hkrati zagotavlja stabilnost sklepa pri različnih položajih in obremenitvah. Do poškodb najpogosteje pride pri nekontroliranem gibu v kombinaciji s trenutno preobremenitvijo. Takšni dogodki imajo lahko za posledico poškodbo meniskusov, pretrganje katere izmed kolenskih vezi ali okvaro hrustanca.

Nekatere poškodbe kot so pretegnitev obodnih vezi, manjše okvare hrustanca ali preobremenitveno vnetje vezi pogačice in vezi štiriglave mišice lahko zdravimo konzervativno s počitkom ter ustreznim programom rehabilitacije.

Okvare meniskusov ter pretrganje sprednje ali zadnje križne vezi zahtevajo operativno zdravljenje. Sodobne artroskopske operativne tehnike omogočajo minimalno invazivno oskrbo tovrstnih poškodb kar pomembno vpliva na hitrost okrevanja in nedvomno tudi na končni funkcionalni rezultat zdravljenja.

V našem centru smo med prvimi uvedli tehniko rekonstrukcije sprednje križne vezi z dvojnim snopom s katero se bolj približamo anatomiji zdrave križne vezi ter na ta način zagotovimo poleg stabilnosti v sprednji smeri tudi dobro rotacijsko stabilnost kolena. Smo tudi edini zasebni center v Sloveniji, registriran za izvedbo rekonstrukcijskih posegov vezi s tkivnimi presadki. Prednost uporabe slednjih je izjemna, saj zaradi odsotnosti potrebe po odvzemu lastnih kit pacienta ob posegu rekonstrukcije v celoti ohranimo stegenske mišice in kite kar po posegu dovoljuje bistveno hitrejše ter manj boleče okrevanje.

Vse to vam lahko zagotovimo tudi v našem centru.
 
 
 
Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe d.o.o. Storitve: Pogoste težave: Povezave:

Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstropje, 1000 Ljubljana

Telefon: 01 518 70 63 in 01 518 70 64

E-pošta: info@artros.si

 

Avtorji

Specialistični pregledi

Diagnostika

Operativni posegi

Rehabilitacija 

Obraba hrustanca

Poškodbe kolena

Bolečine v rami

Težave s hrbtenico

Teniški komolec

Deformacija stopala

   

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.