center za ortopedijo
in športne poškodbe

 
 
 

Težave s hrbtenico

Težave s hrbtenico

Bolečine v predelu ledvene in vratne hrbtenice pozna skoraj vsak odrasel človek. Pomembno pri teh težavah je, da z zdravljenjem pričnemo zgodaj. Usmerjeno mora biti predvsem v korekcijo drže, krepitev mišic trupa ter izogibanje preobremenjevanja hrbtenice.

Ocenjeno je, da približno 80% prebivalcev izkusi bolečino v križu vsaj enkrat v življenju, več kot četrtina vprašanih pa je v zadnjih treh mesecih trpela zaradi tovrstne bolečine, ki hkrati predstavlja tudi vodilni  vzrok izostanka z delovnega mesta. Akutna bolečina v križu traja od nekaj dni do nekaj tednov, običajno pa mine spontano in brez posledic, posebnega pomena pa je pravočasna fizikalno-medicinska obravnava (pregled fiziatra ali nevrokirurga, nato pa vodena in usmerjena fizioterapija).

Z individualnimi programi fizikalne terapije, ki jo kombiniramo z obsevalnimi terapijami, še posebej z visoko energijskim laserjem (HIL) ter s protibolečinskimi obsevanji, v večini primerov pogostost pojavljanja tovrstnih težav bistveno zmanjšamo, pri mnogih celo povsem odpravimo. Ne smemo pozabiti, da je hrbtenica ustvarjena za gibanje, zato si s predolgim mirovanjem naredimo samo medvedjo uslugo. Bolečine v tem primeru postanejo močnejše, aktiviranje mišic in kosti pa je po daljši neaktivnosti še težje. 

Kronična bolečinska stanja, ki se ne odzivajo na konzervativno zdravljenje zahtevajo podrobnejšo diagnostično obdelavo ter posvet pri specialistu z izkušnjami s področja operativnega zdravljenja hrbteničnih težav. 

Vse to vam lahko zagotovimo tudi v našem centru.
 
 
 
Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe d.o.o. Storitve: Pogoste težave: Povezave:

Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstropje, 1000 Ljubljana

Telefon: 01 518 70 63 in 01 518 70 64

E-pošta: info@artros.si

 

Avtorji

Specialistični pregledi

Diagnostika

Operativni posegi

Rehabilitacija 

Obraba hrustanca

Poškodbe kolena

Bolečine v rami

Težave s hrbtenico

Teniški komolec

Deformacija stopala

   

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.